Google Core uppdatering maj 2020

En del av uppdateringen handlar om att pusha upp ”relevanta sajter”, dvs sajter som fokuserar på en nisch och inte en blandning av massa olika. Vi har också märkt att EMD’s (exact match domains) men även delvis EMD’s har fått bättre ranking.

Sajter som har innehåll inom massa olika ämnen har åkt ner – inte så konstigt med tanke på att Google vill ge sina användare det mest relevanta resultatet. Något annat som har märkts är att yngre sajter inom den ”generella” nischen har åkt ner hårdare än äldre, auktoritära sajter, så Google har förmodligen gjort en justering/uppdatering på detta. Ett exempel på det är Wikipedia som har förlorat MASSOR med trafik, men inte sökord – det betyder att dom har åkt ner några placeringar på många sökord.

Samtidigt kan vi se (som i bilden nedan) att justeringar kommer göras inom ett par månader-ish. Wikipedia har åkt på dessa uppdateringar varje gång det händer men dom återhämtar sig varje gång, såsom andra stora sajter.

Tänk på det här som om det vore aktiemarknaden – det kommer tider då det smäller men i slutändan justeras det och aktiemarknaden kommer fortsätta gå uppåt.

Fortfarande för tidigt för att säga mycket mer, vi jobbar och gör research dagligen för att få mer information om denna uppdateringen, men vi förväntar oss en ordentlig justering inom två månader – detta baserad på historiken (så ingenting är garanterad).

Vi får se! Mer information kommer inom kort!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
%d bloggers like this: